Wat is taekwondo - Taekwondoschool 013

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wat is taekwondo

Taekwondo is een Koreaanse krijgskunst/verdedigingsport die inmiddels twee duizend jaar geschiedenis kent. Het woord taekwondo bestaat uit 3 delen. Tae betekent 'voet', kwon betekent 'vuist' en do staat voor 'de weg'.
Met andere woorden: hoe leer ik mezelf verdedigen op zowel het lichamelijke, verbale als psychologische vlak. Het WTF (World Taekwondo Federation) is een zeer populaire sport die inmiddels in meer dan 200 landenwordt beoefend. Het is een sport met toekomst en aantrekkelijk voor elk niveau: de recreant, de wedstrijdsporter en de topsporter. Wedstrijden worden georganiseerd in sparren en in traditioneel taekwondo. Het onderdeel sparren is een unieke wedstrijdvorm die door spectaculaire beentechnieken, duidelijke regels en beschermende kledij zich onderscheidt van alle andere vechtsporten. In het jaar 2000 verkreeg het taekwondo-sparren de olympische status, waarmee deze sport, die een rijke historie kent, een belangrijke mijlpaal bereikte.
Het traditionele taekwondo in wedstrijdvorm bestaat uit het lopen van stijlvormen (taegeuk/poomsee) volgens een vast patroon, waarbij je vecht tegen een denkbeeldige tegenstander.
Naast het sparren en het lopen van stijlvormen komen ook zelfverdediging met en zonder wapens, stap-sparring, breektesten en het trainen op stootkussen aan bod.

Bij Taekwondoschool 013 in Tilburg beoefenen we alle facetten van taekwondo.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu